Vystúpenie vo Velkých Bíloviciach

28.10.2012 12:00

 

    V sobotu, 27.10.2012 sme sa my, členovia Mladosti spolu so Šenkvickou muzikou, vinármi a predstaviteľmi obce vybrali autobusom do Velkých Bílovic na Morave. Nebol to výlet. Čakala nás milá povinnosť. Boli sme pozvaní, aby sme spoluúčinkovali na Folklórnom večeri, ktorý organizovalo mesto Velké Bílovice v spolupráci so Slováckym krúžkom Hrozen.

    Poctivo sme sa pripravovali a na ten večer natrénovali tri vstupy. V prvých dvoch sme predviedli šenkvické tance. Čerešničkou bol tretí vstup s balockými tancami. Párovým a novým dievčenským. V tancoch sme sa striedali s krúžkom Hrozen. Na záver sme spoločne zaspievali pieseň "Kdo má počernú galánku". Vystúpenie sa vydarilo. Potvrdil to aj náš vedúci Ľubo, ktorý nás dodatočne pochválil, ocenil našu snahu a poctivé prevedenie tancov.

    Mali sme teda za sebou cestu, aj vystúpenie a veru, poriadne nám vyhladlo. Veľmi nás potešilo pozvanie na večeru pri cimbalovke v reštaurácii Kultúrneho domu. Po jedle a vinku sa len tak zaprášilo. A tie šamrole! Mňam! Netrvalo dlho a stoly zostali prázdne. Nie, nikam sme neodišli. Naši muzikanti sa pridali k cimbalovke a o chvíľku bol už parket náš. Do tanca sme vzali aj členov Hrozenu. Zábava bola skvelá. Škoda len, že nás na Slovensku čakali ten večer ďalšie povinnosti. A tak, či sme chceli, či nie, rozlúcili sme sa s osadenstvom a vyrazili na spiatočnú cestu.

    Dúfam, že podobných milých, spoločných akcií bude viac. Už teraz sa tešime. Do videnia!

Za Mladosť, Erika Maceková